Mateřská
škola

1. Třída

Moje krásné Darkovičky II. + zmrzlinový výlet

Anotace „Moje krásné Darkovičky II.“

Tématem Darkoviček jsme se zabývali po dva týdny. Hlavní událostí týdne se stal „zmrzlinový výlet do Hlučína“, kde nešlo jen o zmrzlinu ;).

Dalšími neběžnými akcemi pak bylo třídní focení a návštěva místní kaple Panny Marie Nanebevzaté.

 

Anotace „Zmrzlinový výlet“

Úterní výlet do Hlučína můžeme směle nazvat „hurá akcí“. V pondělí večer se zdálo být jisté, že další den dopoledne bude ještě hezky, a tak se paní učitelky domluvily, že na slíbený výlet vezmou svá sluníčka hned v úterý.

Paní učitelka Jana, Ludmila a paní asistentka Petra sbalily po ránu vše potřebné a vyrazili jsme na linkový autobus.

Po příjezdu do Hlučína jsme našli zázemí na zahradě Domu dětí a nejdříve ze všeho se nasvačili. Nevěřili byste (i paní učitelky koukaly), jak se zaprášilo po chlebech s máslem!

Posilněni svačinou jsme zavítali do hlučínské knihovny. Ta je veliká! A těch knížek! Paní knihovnice nám o knížkách a půjčování knih moc pěkně povyprávěla.

Pak jsme se šli podívat do kostela svatého Jana Křtitele. Chovali jsme se vzorně, prohlédli jsme si varhany, oltáře, výzdobu, obrazy, sochy… Byl to velkolepý zážitek.

Po prohlídce kostela jsme zamířili na náměstí. Paní učitelky splnily, co slíbily. Obsadili jsme všechny stolečky kavárny a vybírali si tu „svou“ zmrzlinu z desíti druhů! Jak jinak – tento zážitek byl vskutku gurmánský.

Vrátili jsme se do Domu dětí, kde jsme si mohli zaběhat, taky se dát do pořádku po těch zmrzlinách a ještě nás paní Edita pustila do učeben a sálu. Mohli jsme si hrát se skládačkami v chodbách a dozvěděli jsme se leccos o kroužcích, kde chodí jak malé děti, tak školáci a dokonce i dospělí.

Do školky jsme zase dojeli autobusem právě k obědu.

Paní učitelky nám slíbily, že takových výletů do konce školního roku bude víc.

Už se těšíme na ten další….


Zpět na výběr alb
  • 24.03.2021
    thumb
    Úplata za školné
    Úplata za školné se v měsíci březnu platit nebude z důvodu celoměsíčního uzavření mateřské školy.
  • 17.12.2020
    thumb

    Dovolte mi, abych za Základní školu a mateřskou školu v Hlučíně-Darkovičkách, p.o., upřímně poděkovala v této nelehké době za veškerou pomoc, vstřícnost a podporu našemu zřizovateli – městu Hlučínu, Osadnímu výboru a rodičům našich dětí. Díky patří i všem zaměstnancům školky. Velká pochvala patří všem dětem za to, jak se se ztíženými podmínkami fungování vyrovnaly a jak po celou dobu pracovaly. Mgr. Ing. Petra Fojtíková, ředitelka školy

     

  • 14.12.2020
    thumb

    Mateřská škola bude v době vánočních prázdnin uzavřena od 23. 12. 2020 – 3. 1. 2021. Provoz začíná v pondělí dne 4. 1. 2021.

  • 03.11.2020
    thumb

    Pokud  dítě nebude navštěvovat celý měsíc MŠ (11–12/2020) budete platit sníženou úplatu v částce 200,- Kč.

    Prosím, abyste si opravili trvalý příkaz.

  • 10.09.2020
    thumb

    Ve čtvrtek 10. září 2020 v 16.30 hodin se uskuteční v MŠ Darkovičky třídní schůzky pro všechny rodiče (bez účasti dětí).

  • 06.05.2020
    thumb

    Od pondělí 11. května 2020 bude zahrada MŠ zprovozněna pro děti do 7 let v doprovodu zákonného zástupce.